AYET-İ KERİME

http://emelleri.blogspot.com.tr/2013/06/fakirlige-sebep-olan-seyler.html

24 Mart 2013 Pazar

“İBADET GİZLİ YAPILIR” DİYENLER FUHŞİYATLA NAM SALDILAR, ZİRVEDE SAPITTILAR

Bu sözle beyinler yıkanmak isteniyor…

Maalesef şu gelişen dünya da yozlaşan hayatların içinde çürüyen değerlerle birlikte insanlara böyle bir algı verilmeye çalışılıyor.

Ve bazıları da bu sözü her türlü ibadet için algılayıp birde kendisi ibadet yapmıyorsa dinin ibadetlerinin saklanması gerektiğini savunuyor. Yani ibadetlerin hepsinin gizli yapılması gibi bir mantığa sahip bir Müslüman’ın İslam dinini bir kez daha okuyup algılamasın tavsiye ediyorum.

Zaten bunu diye diye insanları dinden ve ibadetten uzaklaştırdılar ve yapılmak istenen de bu…

1800’lü yıllarda İngiliz Siyasetçi William Ewart Goldstone ne demişti?

 “Bu Kuran Müslümanların elinde olduğu sürece biz onlara hükmedemeyiz. Ya Kura'n-ı ortadan kaldıracağız ya da Müslümanları Kuran’dan uzaklaştıracağız”

İşte özellikle Müslüman Türk toplumuna yani bizlere yapılan yapılmak istenen şu anda budur. İnsanları kurandan uzaklaştırarak değerlerini çürütmek…

Bunu da en güzel nasıl yapıyorlar?

İbadetlerini yapanlara gizli yapacaksın diyerek…

Evet, ibadetlerin çoğu gizli yapılmalıdır ve nafile ibadetler kesinlikle gizli yapılmalıdır. Lakin her şey değil çünkü din aynı zamanda tebliğ edilmesi gereken bir şeydir.

Ve şunu hepimiz bilmeliyiz ki “FARZ İBADETLERİN RİYASI OLMAZ” ve aksine farz ibadetler yani İslam’ın 5 şartı insanların göreceği bir şekilde hatta imrendirecek şekilde örnek olacak şekilde ve insanları söz davranış ile teşvik edecek şekilde yapılır.

İslam’ın 5 şartına baktığınızda…

Oruç; Tüm dünya ile aynı anda tutulup tüm insanlığa ilan edilir ve teşvik edilir…

Hac; Açık ortada ve hacca giden bayram havasında uğurlanır insanlarla açık aleni paylaşılır…

Zekat; İnsanlara bu algı verilir ev hatırlatılır teşvik edilir…

Kelime-i Şahadet; Açık aleni söylenir…

Kurban; Bayram ile paylaşılır topluma açık ilan edilir…

Ve NAMAZ; Dinin temeli namaz ise ezan ile duyurulur camide cemaatle kılınması tavsiye edilir, namaza giderken arkadaşını da çağır denir, etrafına namazı anlat teşvik et paylaş denir…

Ve namaz konusunda rabbimiz o kadar taviz vermeden ayetler indirmiş ki “şuurun yerinde olduğu sürece yatalak olsan kılacaksın diyor”.

Kuran da namaz” vaktinde kılınması farzdır” dendiği için, namazınızın vaktini geçirmemek için yolda dahi kılabilirsiniz. Namaz fiziksel bir ibadet olduğu için görsel bir durum söz konusu…

Ve hemen yine bazıları “aman bunun reklamını yapıyorsunuz” diyerek dinden uzaklaştırmaya resmen çanak tutuyorlar…

Tabi ki bunları reklam amaçlı yapmayacağız… Burada dikkat edilmesi gereken şey; Namazın ne kadar önemli olduğu ve “olmazsa olmaz” bir ibadet olduğudur. Yaptığımız ibadet hayatımıza yansımalıdır. Ama namaza hiçbir engel yoktur…

Ve her Müslüman İslam’ın farzlarını sadece yapmakla değil aynı zamanda  tebliğ etmekle de yükümlüdür…

Bunu da gayet imrendirici ve samimi yapmalıdır…

Biz sosyal medya da her etkinliğimizi paylaşıyoruz. Erkek- kadın mahremiyeti diye bir şey kalmamış her türlü açıklık, cinsellik, zarlı şeyler ortalıkta yapılıyor. Ve diğer taraftan bilimsel şeylerde açıkça rahatça paylaşılıyor, insanlar iyiye veya kötüye teşvik ediliyor.

Peki soruyorum; Neden İslam’ın 5 şartını dinin ve ibadetin tebliği gizli yapılacakmış?

Neden insanları camiye namaza ortalıkta çağırmayacakmışız?

Neden farzları gizli yapıp sadece kendimize Müslüman olacakmışız?

Neden farz ibadetlerin faydalarını anlatıp insanları imrendirmeyecekmişiz?

Biz insanları kitap okumaya, okul okumaya, sorumlu vatandaş olmaya teşvik ediyoruz da neden namaza teşvik etmeyecekmişiz?

İçki reklamları serbest herkes ulu orta alkol alıyor arkadaşına “bir kadeh iç bir şey olmaz” deyip arkadaşını içkiye teşvik ediyor da namaza giderken “hadi arkadaşım sende gel” neden demeyecekmiş?

Neden mi bunu istemiyorlar?

Çünkü insanları dinden uzaklaştırıp içi boş bir Müslüman Türk topumu oluşturmak istiyorlar…

Aman buna gafil avlanmayalım…

Her türlü şerrin ortalıkta bu kadar açık yapıldığı ve toplumun rahat ulaşabileceği bir şekilde olduğu ortamda dini ve ibadetlerini gizli yaparsanız bunlardan insanları nasıl koruyacaksınız?

Bu mu demokrasi ve adalette eşitlik?

Şunu tekrar söyleyelim “Farz ibadetlerin riyası yoktur” herkes rahat olsun…

İbadetlerimizi özellikle farzları vicdani, insani, İslami algılarla yapalım örnek olalım…

Özellikle birbirimizi namaza teşvik edip karşımızda ki açık, kapalı, frapan yani o anki yaşantısı ne olursa olsun yargılamadan bir kişinin anlını secdeye koyması için mücadele edelim…

Şunu da unutmayalım; TEBLİĞ FARZDIR HATTA FARZ ÜSTÜ FARZDIR…

Bir Müslüman kimliği ve yaşantısı ne ulursa olsun bir başkasını ibadete özendirip teşvik etmişse ne mutlu ona…

İnsanlara önce yaşantını değiştir sonra namaz kıl derseniz bu onlara zor gelir. Ama onları olduğu gibi kabul edip namaza yönlendirirseniz zaten bir süre sonra vicdanen hayatını değiştirecektir.

Yok! Değiştirmiyorsa o da kendi vebali…

Ama bizler ne yapmayanı kınayacağız ne de yapana yaptığını gizle diyeceğiz…

İnançlarına sahip çıkmayan toplumlar hep helak olmuştur. Bizler günaha giriyoruz ama hiç değilse şirke girmeyelim öyle değil mi?

“İBADET GİZLİ YAPILIR” DİYENLER, FUHŞİYAT'LA NAM SALDILAR, ZİRVEDE SAPITTILAR. FİLİM, DİZİ, YAZI, AYDIN, SANATÇI... ŞERRİ-KÜFRÜ YAYDILAR 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.