AYET-İ KERİME

http://emelleri.blogspot.com.tr/2013/06/fakirlige-sebep-olan-seyler.html

14 Nisan 2013 Pazar

İBADET NEDİR?


MÜSLÜMAN'A GÖRE İBADET NEDİR?

İbadet Allah'a cc karşı gösterilen İtaat, Teslimiyet saygı, tazim ve hürmet demektir. KUL olmaktır. İnsan sadece Allah'ın cc kulu olduğunu idrak eder, yalnız ona ibadet eder ve yalnız ondan yardım isterse dünya ve ahiret saadetine kavuşur. İbadet, Allah'ın cc
emirlerini yerine getirmek, yasakladığı bütün haramlardan uzaklaşmak manasındadır. Bu, Allah cc için cihad etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, yahut kafirlere benzememek, içkiden, kumardan ve diğer kötülüklerden uzaklaşmak yani münafık, fsık.. olmamak gibi neticeler doğurur.

Insanlar Allah'a cc kulluk görevlerini yerine getirmek ve O'nun yüceliğine sarılmakla huzur bulurlar. Çekilen bela, sıkıntı ve müsibetler ibadet sayesinde hafifler. Zaten mümin her türlü iyiliğin ve her türlü kötülüğün Allah'ın cc yaratmasıyla doğduğunu, yine her türlü nimetin insana Allah cc tarafından ihsan edildiğini bilerek ve Allah'a, cc onun gösterdigi şekilde sabırla ibadet eder. Bu ibadet Allah'a cc şükranın ve verdiği nimetlere hamd etmenin tezahürüdür.

Allah'a cc kulluk, yaratılışın tek gayesidir. Zira yüce Allah cc cinleri ve insanları ancak kendisine kulluk etsinler diye yarattığını bildirmiştir. Ayrıca içinde yaşadığımız dünya, ölüm ve hayat yine insanların bu kulluk görevlerini nasıl yapacakları belli olsun diye var edilmiştir.

Ibadet Allah'ın cc emri olduğu için onlardan vazgeçmek veya onları yerine getirmemek günahtır. inkarı küfürdür Mükellef olan herkes sınırları İslamda belirtilmiş çeşitli ibadetlerle yükümlüdür.
Rabbiniz şöyle dedi: “Bana dua edin, duânıza cevap vereyim. Bana kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler aşağılanmış bir hâlde cehenneme gireceklerdir.” وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونٖى اَسْتَجِبْ لَكُمْ اِنَّ الَّذٖينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتٖى سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرٖينَ MÜ'MİN 60

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.