AYET-İ KERİME

http://emelleri.blogspot.com.tr/2013/06/fakirlige-sebep-olan-seyler.html

12 Nisan 2013 Cuma

İŞİNİ BÖYLE BECEREMEYENİ İŞ VEREN TUTARMI?

Cuma Mü'min ler camide cemaatle namaza gider.
Bizde abdesti kuşandık evden camiye yol aldık, yolda cadde, sokak insan kaynıyor. boy, yaş, cinsiyet, çalışan, gezen, esnaf, eğlence yerleri usulünce dolu.
Camiye gelmesi farz, müslüman olduğunu söyleyen mahallemin 40 yıldır geçmişimle tanıdığım kadarıyla insanlarının tahminen 1/20 sini ancak camide gördüm, çünkü caminin kapasitesi  bu kadar aynı cami bayramda cadde sokak kuran kursu yemekhane kısaca her yer doluyor şimdiki cemaat yinede 1/10 kadar ancak var tahmin.
Saflar kalabalığa rağmen usulünde mi? boş bir yere yaklaştım adam bağdaş kurmuş oturuyor iki yanına yarışar insan sığar, oturmak istedim israrla adam zorla azıcık kaydı ben sığdım. Hoca güzel vaaz ediyor, onu dinlemiyor gösterircesine tesbih elinde etrafı döne döne izliyor.
Sünnet için kalktık yer açıldı arkadan bir kişi daha boşluğu doldurdu, derken farz'a durduk cep telefonunda şeytanı memnun edecek bir tür müzik fatihayı hoca bitirene kadar çaldı adam kendi keyfiyetine telefonu kapatmadı, fakat diğer biri ikkere telefon kapatacak kadar elleri meşgul ki ne meşgale. Farz bitti cami karıştı yarıdan çoğu yarışıcasına hücum ile kapıya yöneldi, biz son sünnete niyet ettikte diğer bir öksürdü, pıskırdı camiye tazyikli bir şeyler yayarcasına selamdan sonra biz zuhre-i ahir için kıyama durduk faka bu adam burnun elindeki mazemeye sümkürmeye başladı bir-iki çıkaramadıklarına arada parmağını sokarak çalışmayı sürdürdü. Derken son sünneti kıldık camide nerdeyse boşalmıştı, duaya sıra gelmişti yine bir diğeri tekbir alıp namaza durdu herkese rağmen farklı hareket herkes ona bakmadan edemiyordu duaya ihtiyacımı yoktu duaya toplu el açanlara muhalefet miydi? 
BU İNSANLAR CAMİ CEMAAT ADABINA UYGUN KENDİNİ HAZIRLIYAMAZMIYDI? İŞİNİ BÖYLE BECEREMEYENİ İŞ VEREN TUTARMI? İBADETTE NASIL AVUNURKİ..
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.